Aji Amarillo mash 200 ml

Aji Amarillo mash 200 ml
Doprava ZDARMA nad 1000,-
+ DÁREK

Mash ze žlutých chilli papriček Aji Amarillo, které jsou oblíbené pro svou chuť.

Cena za 1 ks vč. DPH: 239 Kč
Cena za 1 ks bez DPH: 213 Kč
Momentálně nedostupné Kontaktovat prodejce
 
Výrobce: The ChilliDoctor s.r.o.
Kód produktu: CE30800906
AKCE Grilování
Popis

Aji Amarillo mash 200 ml

Pravá chuť Jižní Ameriky

Co se vám vybaví, když si představíte Jižní Ameriku? Slunce, tanec, zářivé barvy, sladké ovoce a výborná kuchyně? A přesně takové jsou i papričky Aji Amarillo pocházející z Peru. Mají zářivě oranžovou barvu, chuť tropického ovoce a jejich středně výrazná pálivost 30 00050 000 SHU ve vás rozproudí dobrou náladu. V Latinské Americe patří mezi nejoblíbenější a nezaměnitelnou chuť dodávají téměř každému tamnímu jídlu. Také proto jsou, spolu s česnekem a červenou cibulí, považovány za základní ingredience každého peruánského jídla. 

Jejich název je odvozen od španělského výrazu pro chilli papričku "aji" a žlutou barvu "amarillo". Tyto papričky pochází z Bolívie a Peru. V peruánských Andách se začaly jako jedna z nejstarších odrůd pěstovat již v době 2500 let před naším letopočtem. Aji Amarillo patří do rodu Capsicum baccatum (paprika křídlatá neboli peruánská) a jejich sušené plody jsou potom známé jako Aji Mirasol. Rostliny mohou ve vhodných podmínkách dosahovat výšky až 2 metry a jejich plody jsou asi 10 cm dlouhé a 4 cm široké. 

Papričky s aromatickou ovocnou chutí

Papričky Aji Amarillo si zamilujete především pro jejich netradiční ovocný chuťový profil, který je jiný než u většiny druhů. Aji Amarillo mají zářivou tmavě žlutou až oranžovou barvu a voní po hroznech. Chuť je méně štiplavá a výrazně ovocná s dotekem manga a marakuji. 

Rozhodně doporučujeme jako ideální volbu pro začátečníky, kteří se však nechtějí ochudit o exotický zážitek z objevování rozmanitých chutí chilli.

Aji Amarillo v kuchyni

Tyto peruánské papričky se díky své výrazné květinové a ovocné vůni hodí do lehkých letních jídel, zeleninových salátů nebo pokrmů z kořenové zeleniny. Skvěle doplňují mořské plody, ryby nebo rizota. Čerstvé se používají na dochucení ovocné salsy nebo omáček. I jednoduchému jídlu dodají překvapivou a nečekanou chuť.

V Peru jsou tradičně přidávány do místních specialit, jako je např. jihoamerické rybí ceviche nebo peruánské dušené hovězí.


Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 26 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.

 

 

Zpracováno v Česku

Produkty dovážíme z celého světa, ale u nás je kontrolujeme a s láskou zpracováváme.

 

 

Nejlepší kvalita

Pečlivý výběr, neustálá kontrola a šetrné zpracovávání je zárukou té nejlepší kvality produktů.

 

V souladu s přírodou

Podporujeme lokální pěstitele. Pro dovoz volíme nejkratší cestu s ohledem na přírodu.