
Tento recept si prostě zamilujete nejen svou chutí ale i jednoduchostí. Skvělá bezlepková roláda ke kávě jak dělaná.
Skvělá čokoládová roláda
1) Rozehřejeme si troubu na 200 °C.
2) Vejce vyšleháme s cukrem a s kakaem do pěny, poté opatrně vmícháme mouku.
3) Na plech dáme pečící papír, na který rovnoměrně rozetřeme rovnoměrně těsto na roládu.
4) Pečeme zprudka cca maximálně 5 minut. Vysoká teplota je důležitá, aby těsto rychle vyběhlo a bylo vláčné. Při delším pečení by nám roláda ztvrdla a špatně by se rolovala.
5) Plát upečeného piškotu i s pečícím papírem, hned po vytažení srolujeme. Roládu zabalíme do vlhké utěrky a necháme zchladnout.
6) Šlehačku s cukrem vyšleháme do tuha.
7) Rozmotáme korpus a potřeme jej šlehačkou. Takhle rovnoměrně pomazanou roládu opět srolujeme a necháme vychladnout v lednici.
8) Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Ingredience
- 150 g bezlepková mouka (my použili kokosovou a mandlovou)
- 150 g třtinový cukr
- 5 ks vejce
- 2 PL holandské kakao
- 5 dl smetana ke šlehání (33 % tuku)
- dle chuti cukr moučka do šlehačky a ozdobu
Informace
- Počet porcí 1
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 5 min