AKCE: DÁRKOVÉ MIXY ODKAZ ZDE NOVÝ ESHOP sk_small.png  Prodej na Slovensko

Bezlepkový chléb

Obrázek

Obrázek

Bezlepkový chléb

Postup

1 Bezlepkovou mouku prosejeme přes síto do velké mísy, kde nám bude poté těsto kynout. Sypké ingredience smícháme v míse s prosetou moukou.
2 Do teple vody přimícháme všechny tekutiny, tedy olej a podmáslí. Vše důkladně rozmíchané přilijeme do mísy s moukou a zbylými ingrediencemi.
3 Těsto hněteme cca 10 minut, dokud není krásně hladké. Těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout cca 30– 40 minut. Vykynuté těsto by mělo mít dvojnásobný objem. Vykynuté těsto dobře promícháme vařečkou (srazíme) a dáme je do formy – mělo by sahat asi do poloviny. Opět poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme znovu kynout 30 – 40 minut.
4 Formu s vykynutým těstem vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a zprudka pečeme 15 minut, pak teplotu ztlumíme na 160 °C a poté pečeme asi 40 minut. Upečený chleba odkrojíme nožem od stěn, vyndáme z formy a necháme vychladnout.

Ingredience

  • 300 g bezlepkové mouky (ideálně kombinace více druhů)
  • 400 ml teplé vody
  • 14 g droždí (lze použít i sušené)
  • 2 PL podmáslí
  • 3 PL oleje
  • 1 ČL soli
  • dle chuti Kmín
  • dle chuti Tymián
  • dle chuti Rozmarýn

Informace

  • Počet porcí 1
  • Doba přípravy 20 min
  • Doba vaření 55 min

TIP

- Příprava: 20 minut

- Doba pečení: 55 minut

- Doba kynutí: 2x40 minut

 

TIP: Do těsta na chleba můžete přimíchat oblíbené bylinky, slaninu, sušená rajčata a nebo jako my cibulku