
Co se Vám vybaví, když se řeknou borůvky? Nám dlouhé letní dny, modře upatlaná pusa a plné hrníčky borůvek. Přivolejte si trochu letní nálady a vyzkoušejte náš recept na borůvkový cheesecake.
"Chesekake" borůvkový cheeesecake je letní lahoda
1) Máslo necháme nad mírným plamenem zcela rozpustit. Do másla přimícháme zbylé ingredience jako mandlovou mouku, kokosovou mouku a máslo. Po vypracování hmoty na korpus, ji vmačkáme do dortové formy vyplněné pečícím papírem.
2) Mražené borůvky necháme povařit a rozmixujeme je.
3) Do mixéru dáme všechny ingredience na krém a necháme hmotu spojit. Musí nám vzniknout tuhý krém, aby se nám z formy nevylil.
4) Krém dáme na korpus, krém ozdobíme čerstvými borůvkami a takto hotový cheesecake necháme v lednici alespoň 3 hodiny ztuhnout.
Ingredience
- Korpus
- 140 g mandlové mouky
- 125 g másla
- 70 g kokosové mouky
- Krém
- 500 g mascarpone
- 250 g tvarohu
- dle chuti balení mražených borůvek
- dle chuti vanička čerstvých borůvek
- dle chuti cukr
Informace
- Počet porcí 1
- Doba přípravy 10 min
- Doba vaření 60 min