AKCE: DÁRKOVÉ MIXY ODKAZ ZDE NOVÝ ESHOP sk_small.png  Prodej na Slovensko

Červená čočka na kyselo

Obrázek

Červená čočka na kyselo

Postup

1 Červenou čočku propláchneme a na 15 minut ji necháme namočit ve vlažné vodě.
2 Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme čočku.
3 Čočku vaříme cca 15 minut dokud nezměkne a dle potřeby podléváme vodou.
4 Jakmile je čočka měkká přidáme ocet, sůl, pepř a rozdrcený česnek.
5 Minutku povaříme a zahustíme moukou.

Ingredience

  • Ingredience
  • 250 g červené čočky
  • 2 polévkové lžíce pohankové mouky
  • dle chuti himalájská sůl s bylinkami
  • dle chuti pepř
  • 4 polévkové lžíce octa
  • 1 stroužek česneku
  • máslo
  • 1 ks červená cibule

Informace

  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 15 min
  • Doba vaření 15 min

TIP

TIP: Čočku podáváme s kyselou okurkou, volským okem, čerstvým chlebem nebo třeba i s osmaženým párkem.