1 Na oleji dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli s nasekaným zázvorem. Mezitím si nakrájíme jeden stroužek česneku, druhý stroužek česneku prolisujeme. Cizrnu a červenou čočku (přes noc namočenou ve vodě) scedíme.Pokud se Vám nechce cizrna namáčet, můžete použít cizrnu v plechovce, tu též scedíme a propláchneme.
2 K cibuli a zázvoru vmícháme koření a česnek, necháme chviličku rozvonět a opéct a poté přidáme cizrnu s čočkou, rajčata. Opět necháme chvíli opéct a poté přidáme kokosové mléko. Osolíme dle chuti.
3 Na závěr dochutíme šťávou z limetky a na dozdobení použijeme čerstvý koriandr, který celému pokrmu dodá nejen skvělou chuť ale i pestrost a posypeme sušenou cibulkou. Skvěle se ke kari hodí i oříšky na posypání.