
Postup
1 Na oleji dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli s nasekaným zázvorem. Mezitím si nakrájíme jeden stroužek česneku, druhý stroužek česneku prolisujeme. Cizrnu a červenou čočku (přes noc namočenou ve vodě) scedíme.Pokud se Vám nechce cizrna namáčet, můžete použít cizrnu v plechovce, tu též scedíme a propláchneme.
2 K cibuli a zázvoru vmícháme koření a česnek, necháme chviličku rozvonět a opéct a poté přidáme cizrnu s čočkou, rajčata. Opět necháme chvíli opéct a poté přidáme kokosové mléko. Osolíme dle chuti.
3 Na závěr dochutíme šťávou z limetky a na dozdobení použijeme čerstvý koriandr, který celému pokrmu dodá nejen skvělou chuť ale i pestrost a posypeme sušenou cibulkou. Skvěle se ke kari hodí i oříšky na posypání.
Ingredience
- Ingredience
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 polévková lžíce čerstvého zázvoru
- 1 malá lžička kurkumy
- 1 malá lžička koriandru
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka krájených loupaných rajčat
- hrst cizrny (necháme přes noc namočené ve vodě, nebo můžete použít cizrnu v plechovce)
- 200g červené čočky /nemusí se namáčet/
- 165 ml kokosového mléka
- dle potřeby sůl
- ½ limety
- Na dozdobení
- čerstvý koriandr
- sušená (smažená) cibulka
Informace
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 10 min
- Doba vaření 20 min