Postup
1 Cibuli, mrkev, brambory a petržel si nakrájíme na menší kostičky a vše na másle osmažíme.
2 Mezi tím propláchneme červenou čočku a umyjeme uzené maso.
3 Jakmile je zelenina osmažená, přidáme do hrnce propláchnutou čočku, uzené maso, bujon, sůl a zalijeme vodou.
4 Vše vaříme dokud nám čočka a zelenina nezměkne.
5 Z uvařené polévky vytáhneme maso, které nakrájíme na malé kostky.
6 Nakrájené uzené vložíme zpět do polévky, přidáme majoránku, opepříme a můžeme podávat.
Ingredience
- Ingredience
- 250 g červené čočky
- 300 g uzeného masa
- 2 ks šalotky cibule
- 3 ks mrkve
- 2 ks petržele
- 3 ks větší brambory
- 1 pl máslo
- dle chuti majoránka
- 1 ks zeleninový bujon
- dle chuti sůl bylinková z Himalájí
- dle chuti pepř
Informace
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 10 min
- Doba vaření 50 min