AKCE: DÁRKOVÉ MIXY ODKAZ ZDE NOVÝ ESHOP sk_small.png  Prodej na Slovensko

Domácí makronky

Obrázek

Makronky jsou samo o sobě umění. Jejich výroba dá zabrat nejednomu zkušenému cukráři a málokdy se povedou napoprvé. Vyzkoušeli jsme proto vícero receptů a vybrali pro vás ten nejlepší, aby pro vás příprava byla jednodušší.



Už nemusíte více hledat, jak upéct doma makronky tak, aby byly jako z cukrárny

1) Rozehřejeme si troubu na 130 C. A připravíme si plech s pečícím papírem a nebo přímo podložkou na pečení makronek.
2) Mandlovou mouku smíchejte s moučkovým cukrem a v mixéru důkladně rozmixujeme, dokud nebudete mít extra jemnou směs. My ji ještě 3x proseli přes síto.
3) V misce s bílky smíchejte potravinářské barvivo a důkladně promíchejte dokud se vše hezky nepropojí. Takto obarvené bílky nalijeme na mandlovou směs.
4) Nyní si připravíme cukrový rozvar. Ten je velice důležitý. Do malého kastrolku nasypeme cukr a vodou. Cukr a voda se musí zcela rozpustit a spojit. Nyní POZOR! Za pomoci kuchyňského teploměru, měříme teplotu cukrového rozvaru. V okamžiku kdy rozvar bude mít 114 C, začneme šlehat druhou polovinu bílků se špetkou soli do tuhého sněhu. Opravdu tuhého sněhu. Když rozvar dosáhne teploty 118 °C, přiléváme ho postupně k bílkům a nepřestáváme šlehat. Pokračujeme v míchání, dokud se bílková směs trochu nezchladí od teplého cukrového rozvaru a vytvoří se lesklé tuhé vrcholy.
5) Takto připravené bílky s cukrovým rozvarem nalijeme na mandlovou směs a za pomoci silikonové stěrky opatrně zapracujeme do směsi, dokud nebudeme mít hladké propojené těsto.
6) Pomocí pytlíku těsto nanesu na plech vyložený pečícím papírem cca 2 cm od sebe. Snažíme se tvořit stejně velké makronky. Můžete si pomoci předmalovanými kolečky na pečícím papíru nebo silikonovou podložkou přímo na pečení makronek.
7) Důležitý krok! Nyní s plechem několikrát bouchněte o stůl, aby se z makronek dostal přebytečný vzduch ve formě bublinek. Pokud by jste tento krok vynechali, makronky se nepovedou, protože popraskají.
8) Dejte do trouby a pečte 20 - 25 minut a nechte je na plechu vychladnout. Odlepte je až po vychladnutí.
9) Připravíme si krém. V rendlíku rozpusťte ovoce (třeba lyofilizované jahody s cukrem a nechte chvíli redukovat dokud se neodpaří přebytečná voda.
10) Přilijeme smetanu a necháme vařit, poté přidáme pecičky bílé čokolády a necháme zcela rozpustit.
11) Náplň necháme zcela vychladnout a dáme do lednice. Vychladlé makronky pak spojte připraveným krémem.
12) Vložíme do trouby a pečeme 20-15minut. Po vychladnutí je sundáme


Ingredience

  • 150 g mletých mandlí
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 x 55 g bílků (asi ze 2 malých vajec - celkem tedy 4 vejce)
  • 1 ks červené potravinářské barvivo
  • špetka soli
  • 150 g cukru krystal
  • 38 ml vody
  • Krém
  • 50 g čerstvého nebo mraženého ovoce (my použili jahody mražené a lyofilizované)
  • 30 g cukru
  • 80 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 230 g pecičky bílé čokolády

Informace

  • Počet porcí 6
  • Doba přípravy 20 min
  • Doba vaření 60 min



TIP: Tak co jak se Vám makronky povedli? zvládli jste to na poprvé? Pochlubte se nám.