Obrázek

Dýňové kari s cizrnou
Postup
Ingredience
- 1 ks velká máslová dýně nebo 2 ks dýně hokkaido
- 400 g sterilované nebo uvařené cizrny
- 8 ks nahrubo našlehané šalotky
- 1 PL nasekaného česneku
- 1 PL čerstvého nasekaného zázvoru
- 1 ks nasekané čerstvé chilli papričky
- 1 ČL mleté kurkumy
- 1/4 ČL čerstvě namletého pepře
- 400 g konzervovaných drcených rajčat
- 400 g kokosového mléka
- 3 PL rostliného oleje
- 2 PL rybí omáčky
- 1/2 šťávy z limetky
- dle chuti sůl
Informace
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 60 min
TIP
TIP: Dýni neloupejte. Stačí ji jen zbavit semínek a nakrájet a dát péct. Slupka krásně změkne.