1 Omyjeme dýni hokkaido, rozkrojíme a zbavíme ji vnitřních semínek. Slupku neloupeme. Nakrájíme ji na menší kousky, aby se nám rychleji uvařila. Uvaříme s trochou vody do změknutí na konzistenci pyré. Dýni můžete poté pro hladší konzistenci rozmixovat.
2 Uvařenou dýni smícháme s perníkovým kořením a muškátovým ořechem. Mezi tím si zahřejeme troubu na 200 °C a připravíme si formu vystlanou papírem na pečení.
3 Vyšleháme vajíčka s cukrem, uvařeným dýňovým pyré a moukou. Mícháme do jemné krémové konzistence a vlijeme do formy. Pečeme na 200 °C 15 minut, poté ztlumíme teplotu na 175 ° C a pečeme dalších 40 minut, dokud povrch koláče nezezlátne.
4 Vlašské ořechy si nalámeme na menší kousky, můžeme přidat i další oblíbené oříšky, třeba lískové Lískové ořechy natural - loupané | Čerstvé ořechy, semínka a sušené ovoce | Plodyslunce.cz nebo pekanové Pekanové ořechy natural - mini | Čerstvé ořechy, semínka a sušené ovoce | Plodyslunce.cz . Nasypeme oříšky na pánev, přidáme med, třtinový cukr a na mírném ohni promícháme. Jakmile se oříšky začnou obalovat medem a jemně karamelizovat, rozprostřeme na upečený koláč.
5 Koláč necháme odpočinout - snad to zvládnete :)