Green Hatch prášek 9 g

Green Hatch prášek 9 g
Doprava ZDARMA nad 1000,-
+ DÁREK

Prášek z chilli papriček Green Hatch.

Cena za 1 ks vč. DPH: 49 Kč
Cena za 1 ks bez DPH: 44 Kč
Momentálně nedostupné Kontaktovat prodejce
 
Výrobce: The ChilliDoctor s.r.o.
Kód produktu: CE30800921
AKCE Grilování
Popis

Green Hatch prášek 9 g

Mexické Hatch chilli je ideální pro každého

Pikantní chuť Mexika v jemně ostré podobě. To jsou papričky Hatch. Jsou velikostně větší a se svou průměrnou pálivostí 4,500 SHU jsou asi 3x mírnější než středně pálivá Jalapeňa. Mají zemitější nasládlou chuť a široké možnosti zpracování v kuchyni.

Spolu s papričkami Anaheim, ke kterým mají vzhledově i chuťově velmi blízko, spadají do skupiny "New Mexican chilli". To znamená, že se vyznačují lokální známkou a podle mexické legislativy mohou být pěstované pouze v Novém Mexiku. Hatch papričky se konkrétně pěstují a sbírají v regionu Hatch Valley, kterému se někdy přezdívá "Chili Capital of the World" neboli světové hlavní město chilli. 

Pěstují se od roku 1894, kdy je kultivoval jistý Fabian Garcia ze státní univerzity v Novém Mexiku. Úkol zněl tehdy jasně. Zkřížit několik odrůd chilli tak, aby vznikly chuťově jemné papričky dostatečně velké na plnění i variabilní tepelné úpravy. 

Jak vařit se sušenými papričkami Hatch chilli

Hatch chilli patří v kuchyni k jednomu z nejuniverzálnějších. Díky větší velikosti plodů a mírné pálivosti jej lze použít opravdu v jakémkoliv jídle, kterému chcete dodat špetku pikantnosti a příjemné pálivosti. 

Pokud budete v jídle používat celé sušené papričky, před přípravou je nechte na pánvičce na mírném plamenu lehce orestovat. Budou mít výraznější a lepší chuť. Poté je celé (nebo klidně i nakrájené nebo pomleté) vhoďte do omáčky, polévky nebo masového, zeleninového či luštěninového pokrmu. Podobně jako Jalapeňo jsou ideální i do burgerů nebo na pizzu.

Sušené papričky je možné rehydratovat -  stačí na pár desítek minut namočit do horké vody. Poté se dají rozmačkat nebo rozmixovat do omáček, sals, mexických enchiladas nebo pest. Můžete je také naplnit směsí z masa, zeleniny nebo sýrů a osmažit či upéct. Skvělou lahůdkou jsou grilované Hatch papričky obalované ve slanině. 

Rozemleté sušené Hatch chilli (ať už ve formě prášku nebo vloček) si zamilujete v kombinaci s vejci, zeleninou i pikantními sýry.

 

Zpracováno v Česku

Produkty dovážíme z celého světa, ale u nás je kontrolujeme a s láskou zpracováváme.

 

 

Nejlepší kvalita

Pečlivý výběr, neustálá kontrola a šetrné zpracovávání je zárukou té nejlepší kvality produktů.

 

V souladu s přírodou

Podporujeme lokální pěstitele. Pro dovoz volíme nejkratší cestu s ohledem na přírodu.