
Hledáte inspiraci, co upéct o víkendu? Vyzkoušejte naši zdravější variantu jahodového koláče s drobenkou.
Jak na tento luxusní jahodový koláč?
1) Předehřejeme si troubu na 180 stupňů .
2) V míse smícháme bílý jogurt, špaldovou mouku, mleté mandle, vejce, cukr, olej, prášek do pečiva i sůl a vytvoříme hladké těsto.
3) Koláčovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou či kokosem a nalijeme do ní všechno těsto.
4) Jahody nakrájíme na plátky a plátky skládáme po celé ploše těsta.
5) Potom si vytvoříme drobenku a koláč drobenkou posypeme.
6) Pečeme dokud není koláč dozlatova. Hotový koláč můžete posypat moučkovým cukrem.
Ingredience
- 300 g jahod
- 150 g bílého jogurtu
- 150 g špaldové mouky
- 50 g mletých mandlí
- 20 g kokosového cukru
- 1 ks vejce
- 30 g oleje
- ½ prášku do pečiva
- špetka soli
- Drobenka
- 30 g mandlová mouka
- máslo
- kokosový cukr
Informace
- Počet porcí 1
- Doba přípravy 10 min
- Doba vaření 60 min