Krémové houbové rizoto

Obrázek

Obrázek

Krémové houbové rizoto

Postup

1 Houby si namočíme do horké vody na 15 minut.
2 Na 100g másla orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku.
3 Přidáme rýži, houby a zalijeme částí vývaru, aby byla rýže ponořená.
4 Za stálého míchání přidáváme postupně vývar a vaříme rýži doměkka.
5 Nakonec přidáme zbytek másla a rizoto ochutíme.
6 Podáváme posypané parmazánem a česrtvou jarní cibulkou.

Ingredience

  • 300 g rýže
  • 2 L zeleninového vývaru
  • 2 svazek jarní cibulky
  • 20 g sušených žampionů
  • 130 g másla
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti parmazánu

Informace

  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 15 min
  • Doba vaření 30 min

TIP

TIP: Rizoto je možné vařit také v bílém víně. Stačí použít 200ml bílého suchého vína a o toto množství ubrat vývaru.

Koupíte u nás