Linecké cukroví jako od babičky

Postup

1 Sypké ingredience smícháme v míse. Nakonec přidáme máslo, žloutek a zakysanou smetanu.
2 Uhněteme těsto a necháme ho hodinu odpočinout v lednici. Poté vyválíme a vykrajujeme požadované tvary našeho lineckého těsta.
3 Horní kousky s výkroji posypeme moučkovým cukrem, poté slepíme oblíbenou marmeládou.

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 90 g cukru moučka
  • 80 g mletých mandlí
  • 3 pl zakysané smetany
  • 3 PL holandského kakaa
  • špetka skořice
  • 170 g másla
  • 1 žloutek
  • rybízová marmeláda

Informace

  • Počet porcí 30
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 15 min

TIP

TIP: Doporučujeme rybízovou marmeládu, která je pro linecké typickou a nebo pomerančovou s kousky kandovaného pomeranče.