Milujete mák? Máme recept přímo pro vás. Vyzkoušejte naší výbornou makovou bábovku s citronovou polevou.
Maková bábovka pro motýla Emanuela :)
1) Rozehřejeme si troubu na 180 C.
2) Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Do pěny postupně šleháme změklé máslo a vypracujeme do hustého krému.
3) Nyní přidáme všechny sypké suroviny (mák, prášek do pečiva) a vanilkový extrakt (vanilku) a vlažné mléko.
4) Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do zbytku vypracované směsi. Do vymazané a vysypané formy nalijeme směs a dáme do předehřáté trouby.
5) Pečeme na 180 stupňů asi 50 - 60 minut.
6) Po upečení, necháme bábovku vychladnout a poté jí vyklopíme z formy.
7) Do moučkového cukru přidejte lžíci vody a citron a míchejte tak dlouho, dokud nevznikne hladká a tuhá poleva.
Ingredience
- 150 g mletého máku
- 250 g změklého másla
- 180 g hladké mouky
- 150 g cukru krupice
- 6 ks velkých vejce
- 1 ks prášek do pečiva
- 1 Čl vanilkového extraktu
- 250 ml vlažného mléka
- Citronová poleva
- 200 g cukru moučka
- 1 PL převařené vody
- 2 PL citronové šťávy
Informace
- Počet porcí 1
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 50 min
TIP: Bábovka sama o sobě je vynikající a její chuť dokáže opravdu překvapit. Nic méně my jsme si ji dopřáli
ještě s citronovou polevu.