AKCE: DÁRKOVÉ MIXY ODKAZ ZDE NOVÝ ESHOP sk_small.png  Prodej na Slovensko

Mazanec z nopálové mouky

Obrázek

Mazanec na velikonoce z nopálové mouky jako zdravější alternativa ke klasickému z mouky pšeničné.

 

 

Jak upéct zdravější Velikonoční mazanec z nopálové mouky

1) Namočíme si rozinky do rumu a necháme 30 minut uležet.
2) Do ¼ hrnku nalejeme vlažné mléko, přidáme droždí, trochu cukru a necháme vzejít kvásek.
3) 
Do mísy smícháme všechny suché ingredince, přidáme rozinky, máslo, vejce a nakonec kvásek.
4) 
Ingredince smícháme do lepkavého těsta, nalejeme těsto do formy a pečeme na 180 stupňů cca 45 minut.

Na kráse mazanec z nopálové mouky sice nepobral, ale chuť je naprosto vynikající!

Ingredience

  • 1/2 ks prášek do pečiva
  • 1 hrnek nopálové mouky
  • 1 hrnek jakékoli bezlepkové mouky
  • 35 g droždí
  • 1/2 hrnku tři
  • 3 ks vajec
  • trochu mléka
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • špetka skořice
  • špetka soli
  • špetka muškátového oříšku
  • 30 g rozinek
  • 25 g mandlí (plátky)
  • 2 pl rumu

Informace

  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 40 min
  • Doba vaření 45 min

Proč si upéct Velikonočního beránka

Mazanec z nopálové mouky je výborná alternativa ke klasickému mazanci z pšeničné mouky. Nopálová mouka je vyrobena z kořene rostliny zvané nopál (Opuntia ficus-indica) a má mnoho pozitivních vlastností, které ji dělají atraktivní pro zdravější a vyváženou stravu.

Zde je několik vlastností nopálové mouky:

  1. Obsahuje mnoho vlákniny - Nopálová mouka obsahuje vysoké množství vlákniny, která podporuje zdravou funkci trávicího traktu a pomáhá udržovat hladinu cukru v krvi stabilní.

  2. Nízký obsah sacharidů - Nopálová mouka má nižší obsah sacharidů než klasická pšeničná mouka, což ji dělá vhodnou pro lidi, kteří se snaží snížit svůj příjem sacharidů.

  3. Bezlepková - Nopálová mouka je bezlepková, což ji dělá vhodnou pro lidi s celiakií nebo s citlivostí na lepek.

  4. Obsahuje minerály a vitamíny - Nopálová mouka obsahuje mnoho důležitých minerálů a vitamínů, jako jsou například hořčík, železo a vitamín C.

  5. Má nízký glykemický index - Nopálová mouka má nízký glykemický index, což znamená, že se cukr z ní uvolňuje pomaleji a hladina cukru v krvi zůstává stabilní.

Příprava mazance z nopálové mouky je velmi jednoduchá. Můžete použít klasický recept na mazanec a nahradit část pšeničné mouky nopálovou moukou. Výsledkem bude mazanec s jemnou a lehkou konzistencí a zároveň s mnoha zdravotními výhodami.

Koupíte u nás