Luxusní punčové řezy doma jako z cukrárny
Luxusní punčové řezy jako z cukrárny
1) Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů.
2) Vejce ušleháme s cukrem.
3) Do vyšlehaných vajec s cukrem přidáme mouku a prášek do pečiva.
4) Vzniklé těsto dáme do pečícím papírem vystlané menší formy a dáme péct na 180 stupňů cca 10 minut. Korpus je třeba hlídat, aby nebyl moc vysušený.
5) Mezitím, co se korpus peče, tak si připravíme rozvar: Malinový sirup s rumem i aroma krátce povaříme ve vodě.
6) Upečený korpus si rozkrojíme na 3 stejné díly.
7) První díl potřeme malinovým džemem, na něj dáme druhý plát a ten po lžičkách poléváme rozvarem tak, aby se nám nasákla jen jedna vrstva korpusu.
8) Poslední plát potřeme džemem a namazanou stranou přiklopíme na zbylý korpus zalitý rozvarem. Vznikne nám tedy punčový řez se třemi vrstvami.
9) Citronovou polevu uvaříme dle návodu a rozvaříme do ní malinový džem, aby chytla barvu.
10) Polevu pak nalijeme na řez a celé necháme 2 hodiny zatuhnout v lednici.
11) Vychladlý punčový řez nakrájíme na malé čtverce.
Ingredience
- 6 ks vajec
- 120 g cukru
- 180 g hladké mouky
- 60 g mandlové mouky
- ½ pytlíku prášku do pečiva
- dle chuti malinový džem
- 1 ks citronová poleva
- 250 ml vody
- 50 ml malinového sirupu
- 50 ml rumu
- 1 ČL punčového aroma (nemusí být)
Informace
- Počet porcí 1
- Doba přípravy 40 min
- Doba vaření 10 min
Tip: Pokud chcete, aby měl řez růžovější barvu, přidejte do rozvaru potravinářské barvivo.