"S4" chilli celé sušené 30 g

"S4" chilli celé sušené 30 g
Doprava ZDARMA nad 1000,-
+ DÁREK

Celé sušené chilli papričky S4 známé také jako Guntur Sannam nebo indické Cayenne chilli.

Cena za 1 ks vč. DPH: 49 Kč
Cena za 1 ks bez DPH: 44 Kč
Momentálně nedostupné Kontaktovat prodejce
 
Výrobce: The ChilliDoctor s.r.o.
Kód produktu: CE30800939
AKCE Grilování
Popis

"S4" chilli celé sušené 30 g

Vyzkoušejte jedny z nejznámějších indických papriček

Čerstvé je na trhu nejčastěji najdete pod označením "S-4", sušené potom jako "S-334". Obecně se jim říká Guntum Sannam. Spadají totiž do skupiny červených indických papriček Guntur chilli (nazvané podle stejnojmenného regionu v provincii Andhra Pradesh, kde se pěstují), která zahrnuje více kultivarů červených papriček podobně výrazné chuti i pálivosti (například S17 Teja, 273 chilli a další). Slovo "sannam" znamená "dlouhý" nebo také "tenký". 

Věděli jste, že Indie je na prvním místě světového žebříčku v produkci chilli? Z provincie Andhra Pradesh, kde se pěstují i Guntum Sannam papričky, potom pochází téměř polovina veškeré indické produkce. Pěstování papriček tu věnují náležitou pozornost. Před asi 40 lety dokonce nedaleko Gunturu vznikla Regionální výzkumná stanice zabývající se kultivací chilli papriček. Vůbec se proto nedivíme, že jsou tyto papričky chuťově i ostrostí tak kvalitní a populární na trzích po celém světě. 

Červená paprička s poctivou pálivostí

Plody dlouhé 515 cm tvarem připomínají hrachový lusk, mají sytě červenou barvu a lesklý zvrásněný povrch, který sušením o to více vynikne. 

Guntur Sannam jsou celosvětově velice oblíbené. Každoročně se těchto papriček sklidí asi 280 000 tun. Populární jsou především díky svým kvalitním a unikátním vlastnostem. Tyto papričky odrůdy Capsicum annuum (papriky roční)mají sice střední pálivost okolo 35 00050 000 SHU, ale rozhodně dokážou přidat červenou barvu jídlu i vašim tvářím. Vyhledávané jsou totiž především pro svou ostrost. Jsou navíc bohatým zdrojem vitamínu C. 

Jak vařit s Guntur Sannam

Indické papričky Guntur Sannam jsou nepostradatelnou součástí mnoha tradičních asijských jídel. Oblíbené jsou především v indické, thajské a čínské kuchyni. Určitě doporučujeme po vzoru místních kuchařů přidat plátky těchto chilli papriček do rýže. Skvěle vyniknou v kari, asijských masových a zeleninových pánvích, v polévkách nebo v dušených masových pokrmech. 

Celé sušené papričky Guntur Sannam je pro jejich další zpracování a zvýraznění chuti nejlepší krátce orestovat na mírně zahřáté pánvi (cca 20–30 sekund) a rehydratovat namočením do horké vody asi na 20 minut. Takto upravené je můžete snadno rozmačkat nebo rozmixovat a použít jako základ pro výrobu pálivé omáčky nebo salsy.

 

Zpracováno v Česku

Produkty dovážíme z celého světa, ale u nás je kontrolujeme a s láskou zpracováváme.

 

 

Nejlepší kvalita

Pečlivý výběr, neustálá kontrola a šetrné zpracovávání je zárukou té nejlepší kvality produktů.

 

V souladu s přírodou

Podporujeme lokální pěstitele. Pro dovoz volíme nejkratší cestu s ohledem na přírodu.