Špaldová bublanina s ovocem

Máme pro vás skvělý tip, jak chytře proměnit sezónní ovoce v lahodný a rychlý dezert. Vyzkoušejte náš recept na špaldovou bublaninu, která je úžasně vláčná a nadýchaná. Navíc jsme tradiční recept obohatili o zdravější suroviny, takže má ještě více vlákniny, přírodních cukrů a zdravých tuků. K její přípravě navíc nepotřebujete žádný mixér, dokonce ani kuchyňskou váhu, bohatě si vystačíte s jednou miskou a hrníčkem. Tak hurá do pečení!

Postup

1 V misce smíchejte všechny tekuté ingredience.
2 Postupně přimíchejte i směs sypkých, aby v těstu nebyly hrudky.
3 Vymažte plech a vysypte moukou. Opatrně do ní vlijte těsto a rozetřete do hladka.
4 Na těsto naskládejte sezónní ovoce podle chuti.
5 Formu vložte do předehřáté trouby a pečte na 175 stupňů Celsia asi 20 minut.
  • Ingredience
  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé špaldové mouky
  • 1/2 hrnku mandlové mouky
  • 3/4 hrnku třtinového nebo kokosového cukru
  • 1 hrnek kravského nebo oříškového mléka
  • 1/2 hrnku kokosového oleje rozpuštěného
  • 2 ks vejce
  • 1 ks prášek do pečiva
  • trochu vanilkové aroma
  • dle libosti Sezónní ovoce (třeba borůvky, rybíz a jahody) nebo naše lyofilizované ovoce
  • Počet porcí 24
  • Doba přípravy 10 min
  • Doba vaření 20 min

Koupíte u nás