Trinidad Scorpion Moruga prášek 9 g

Trinidad Scorpion Moruga prášek 9 g
Doprava ZDARMA nad 1000,-
+ DÁREK

Trinidad Scorpion Moruga je jedna z nejpálivějších papriček světa. Používá se do extrémně pálivých jídel.

Cena za 1 ks vč. DPH: 129 Kč
Cena za 1 ks bez DPH: 115 Kč
Momentálně nedostupné Kontaktovat prodejce
 
Výrobce: The ChilliDoctor s.r.o.
Kód produktu: CE30800929
AKCE Grilování
Popis

Trinidad Scorpion Moruga prášek 9 g

Troufněte si na druhou nejpálivější papričku světa!

S touhle ohnivou karibskou ďáblicí si vyzkoušíte, co znamená překročit u chilli papričky hranici 2 miliony na Scovilleho stupnici. Už samotné slovo scorpion nevěstí pro nezkušené chilli začátečníky nic dobrého. Milovníkům extrémně pálivého chilli ovšem říkáme: "Směle, ale opatrně do toho!"

Za jejím složitým jménem se ve skutečnosti skrývá název města Morouga, jež se nachází na karibském ostrově Trinidad, který spolu s ostrovem Tobago tvoří ostrovní stát. Odtud paprička pochází. 

V roce 2012 ji Chile Pepper Institu (spadající pod Státní univerzitu v Novém Mexiku) potvrdil jako nejpálivější na světě a zároveň první, která překonala hranici 2 000 000 SHU. Bohužel, Guinnessova kniha rekordů této papričce nepřála, a za nejpálivější ze všech ji nikdy oficiálně nepotvrdila. Slávy by si stejně moc dlouho neužila. Hned o rok později totiž přišla na svět Carolina Reaper, která si své prvenství drží dodnes. 

Síla deseti Habanero papriček v jedné

Moruga Scorpion papričky jsou průměrně velké asi jako golfový míček, mají zvrásněný hrbolatý povrch a oranžovo-červenou barvu. Postrádají také protáhlou špičku (ocásek), který je pro nejpálivější papričky světa obvyklý. Pálivost u tohoto chilli začíná na 1 200 000 SHU a dosahuje až 2 500 000 SHU. Zkrátka záležitost jenom pro ostřílené chilli znalce.

Mají květinovo-ovocnou chuť a aromatickou vůni. Pálivost se po snědení této papričky postupně rozvíjí a trvá poměrně dlouhou dobu. Známý je v této souvislosti výrok Paula Boslanda, ředitele mexického Chile Pepper Institu, který prohlásil: “Kousnete si a nezdá se to tak hrozné. Jenže pak to začne. Pálivost se zvyšuje, zvyšuje a zvyšuje. Je to docela brutální." Co dodat, Moruga Scorpion chilli vás proste neodbyde.

Trinidad Scorpion Moruga v kuchyni

Papričku můžete použít mletou, celou nebo v podobě pasty či pyré jako základní surovinu pro mnohá vařená i studená jídla a omáčky. Skvěle vynikne v marinádě na pálivá kuřecí křidélka a jiné barbecue masové pochoutky. Díky své sladké květinové chuti je vhodná do všech sladko-pálivých dipů a pokrmů. 

Nezapomeňte, že Trinidad Scorpion Moruga je asi 10krát pálivější než Habanero papričky. Takže s dávkováním to raději moc nepřehánějte.

Parametry
Velikost balení 9 g
Země původu suroviny Ekvádor

 

Zpracováno v Česku

Produkty dovážíme z celého světa, ale u nás je kontrolujeme a s láskou zpracováváme.

 

 

Nejlepší kvalita

Pečlivý výběr, neustálá kontrola a šetrné zpracovávání je zárukou té nejlepší kvality produktů.

 

V souladu s přírodou

Podporujeme lokální pěstitele. Pro dovoz volíme nejkratší cestu s ohledem na přírodu.