Velikonoční beránek

Obrázek

Vyzkoušejte si upéct Velikonočního beránka s mandlemi a přineste si domů kousek tradice a sladkého štěstí!

 

 

Jak upéct Velikonočního beránka

1) Namočíme si rozinky do rumu a necháme 30 minut uležet
2) Smícháme suché ingredince - vločky, mouky, cukr, mandle, prášek do pečiva a promícháme
3) Poté přidáme vajíčka, mléko, olej a tvaroh
4) Nasekáme na jemno čokoládu a společně s namočenými rozinkami, kůru a šťávou z citronu ji přidáme do těsta
5) Vše promícháme, nalejeme do beránkové formy a pečeme na 170 stupňů cca 60 minut. 

Ingredience

  • 1 ks prášek do pečiva
  • 50 g jemných vloček
  • 90 g mandlové mouky
  • 50 g hladké mouky
  • 4 ks vajec
  • 50 g moučkového cukru
  • 100 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 ks citron
  • 30 g rozinek
  • 1 ks hořká čokoláda
  • 25 g mandlí (plátky)
  • 2 pl rumu

Informace

  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 45 min
  • Doba vaření 60 min

Proč si upéct Velikonočního beránka

Velikonoční beránek s mandlemi je tradičním pokrmem, který se často peče během Velikonoc. Je to nejenom chutná pochoutka, ale také skvělá příležitost pro rodinu a přátele k setkání a společnému pečení.

Existuje mnoho důvodů, proč by si měl každý upéct Velikonočního beránka s mandlemi. Za prvé, při pečení si můžete užít čas s rodinou a vytvořit nezapomenutelné vzpomínky. Beránek také představuje symbol Kristova vzkříšení, takže jeho pečení může být pro mnoho lidí důležitým rituálem.

Kromě toho je Velikonoční beránek s mandlemi velmi chutný. Křehké těsto a sladké mandle vytvářejí dokonalou kombinaci chutí, které uspokojí i ty nejnáročnější labužníky.

Nakonec, ale ne méně důležité, pečení Velikonočního beránka s mandlemi je zábava a jednoduchý způsob, jak oslavit tento důležitý svátek. Stačí najít kvalitní recept a postupovat podle něj krok za krokem, a už se můžete těšit na výsledný produkt.

Vyzkoušejte si upéct Velikonočního beránka s mandlemi a přineste si domů kousek tradice a sladkého štěstí!